Home     Potdekselplank Lariks/Douglas H19,5x300cm
Potdekselplank Lariks/Douglas H19,5x300cm

Potdekselplank Lariks/Douglas H19,5x300cm


D1,0-2,2 x B20 x L300cm zichtzijde ongeschaafd, onbehandeld
€ 8.25

Artikelcode: TLPL4B300

Potdekselplank  Lariks/Douglas H19,5x300cm


  • Productinformatie
  • Specificaties
  • Aanverwante artikelen


Deze Potdekselplank of ook wel Zweeds rabat genoemd is van onbehandeld Lariks/douglashout A-kwaliteit. De voorzijde is fijnbezaagd en de achterzijde is met lichte inkepingen om zo het schotelen van de plank zoveel mogelijk te voorkomen. De werkende breedte bij deze  brede potdekselplank is 17,4cm.
Potdekselplanken zijn bij uitstek geschikt om wanden mee op te trekken. De plank begint dik en loopt smaller toe. Door de sponning die is uitgefreesd kun je de planken gemakkelijk op elkaar stapelen. Voor een echte nostalgische uitstraling beits je de planken zwart.
Om de planken hun Lariks kleur te laten behouden kan men ze verduurzamen met een UV-houdende beits of een houtolie blank.

Voor de verven van Koopmans kunt u bij ons terechtDe populariteit van de houtsoorten Lariks en Douglas neemt steeds meer toe in Nederland. Lariks en Douglas behoren tot de hardste naadhoutsoorten van Europa. Levensduur van onbehandeld Lariks en Douglas bevindt zich tussen de 10 en 15 jaar. Dit hout groeit prima in ons eigen land, daarom proberen wij ook zoveel mogelijk van dit hout uit de Nederlandse bossen te verkrijgen.

Kenmerkend is de warme uitstraling en de mooie kleur en structuur van het hout. De kleur is vaak een combinatie van roodbruin en zachtgeel. Zonder behandeling zal het, zoals het meeste hout, vergrijzen. Om vergrijzing te verkomen, kun je het hout behandelen met een beits.

Productgroep
  • Planken
  • Rabat
Materiaalsoort
  • Lariks/Douglas